وبلاگ

ترامپ شاهد ششمین پرتاب استارشیپ همراه یک موز به آسمان شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، به نظر می رسد رابطه بین ایلان ماسک و دونالد ترامپ قدرتمندتر می شود. تا چند ماه قبل ماسک یکی از بزرگترین حامیان کمپین انتخابات ترامپ بود. از سوی دیگر دونالد ترامپ نیز پس از انتخاب شدن به عنوان رییس جمهور، ماسک را به عنوان یکی از رهبران «وزارت کارآمدی دولت» برگزید که هدف آن کاهش قوانین و هزینه های دولت فدرال است.

بامداد امروز نیز ترامپ به مقر اسپیس ایکس در جنوب تگزاس رفت تا شاهد ششمین پرتاب آزمایشی موشک استارشیپ به آسمان باشد. وی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: من به ایالت عظیم تگزاس می روم تا پرتاب بزرگترین شی به آسمان را تماشا کنم.

ترامپ و همراهانش از فاصله ای ایمن این رویداد را تماشا کردند. اسپیس ایکس قصد داشت در این عملیات بوستر اول موشک که به «سوپر هوی» نیز مشهور را با بازوهای رباتیک بین زمین و آسمان بگیرد. مشابه این اقدام در پرتاب استارشیپ در ۱۳ اکتبر نیز انجام شده بود. اما مهندسان متوجه اختلالی در داده های پرواز امروز شدند و این مانور را لغو کردند. در عوض بوستر سوپر هوی به آرامی در آب های خلیج مکزیک فرود آمد.

به غیر از این مورد، بقیه ماموریت ط..

آیفون های وارد شده به زودی رجیستر می شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی دهقان دهنوی رئیس سازمان توسعه و تجارت در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به مشوق‌های صادراتی که به صادرکنندگان تعلق می‌گرفت، گفت: در گذشته تجربه پرداخت مشوق‌های صادراتی در برخی حوزه‌ها بسیار موفقیت‌آمیز بود. به عنوان نمونه در صادرات خدمات فنی مهندسی در دوره‌ای که مشوق صادراتی پرداخت شد، رشد عجیب و غریبی را تجربه کردیم.

دهنوی افزود: بیش از ۲ برابر سال‌های قبل از آن، رشد صادرات خدمات فنی مهندسی داشتیم. چرا که این مشوق‌ها سبب کاهش قیمت این خدمات و افزایش قدرت رقابت آن‌ها شد.

وی ادامه داد: از دهه ۹۰ به دلیل فشارهایی که بر بودجه وجود داشت، هیچگاه نسبت به گذشته مشوق‌ها پرداخت نشد. معمولاً آن چیزی که به سازمان توسعه تجارت به منظور مشوق‌های صادراتی تخصیص پیدا می‌کند از آن مقدار اندکی که برای این امر در بودجه منظور می‌شود، کمتر است.

وی افزود: یا مثال دیگر صادرات به آفریقا است. یکی از مشکلات ما در صادرات به آفریقا در حوزه لجستیک و حمل و نقل است که ما اگر بتوانیم مشوق صادراتی خوبی داشته باشیم باید آن را به صورت یارانه حمل و نقل به آفریقا در قالب یک خط کشتیرانی ثابت ..

مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، مانور عملیات شبکه همراه اول صبح سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ با استقرار در آمادگاه مدیریت بحران این اپراتور واقع در غرب تهران برگزار شد تا فرصتی برای آزمایش و تقویت ظرفیت های فنی و عملیاتی شبکه پیش از وقوع بحران های احتمالی باشد.

حسین حجتی زاده، معاون فنی و عملیات شبکه همراه اول در این رویداد با تأکید بر اهمیت تمرکززدایی در مدیریت شبکه اظهار کرد: برای حفظ ارتباطات و ارائه خدمات به مشترکان حتی در شرایط بحرانی، آمادگاه غرب تهران را به فناوری هایی مجهز کرده ایم که امکان مدیریت شبکه در تهران و استان های مختلف را فراهم می کند؛ همچنین برنامه ای برای توسعه آمادگاه مشابهی در سایر استان ها داریم.

در جریان این مانور، کارشناسان عملیات شبکه همراه اول توانستند با ایجاد مسیرهای جایگزین برای ارتباطات، عملکرد شبکه را در شرایط قطعی احتمالی مورد ارزیابی قرار دهند.

این اقدام با بهره‌گیری از شبکه IPBH انجام شد؛ سیستمی که با اتصال روترهای موجود به چندین مسیر زیرساختی، از قطع سرویس در زمان بروز اختلالات استانی جلوگیری می کند.

تاکنون ۲..

چهارمین «گزارش پایداری» ایرانسل منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی ایرانسل، اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، تنها بازیگر صنعت فناوری‌اطلاعات و ارتباطات است که برای چهارمین سال متوالی، به‌منظور بررسی و ارزیابی جامع عملکرد سازمان، گزارش پایداری خود را منتشر کرده است.

ایرانسل تلاش می‌کند تا در این گزارش به تأثیرات اجتماعی و محیط‌زیستی عملکرد خود و ارزش‌های اقتصادی ناشی از آن، با رعایت اصول حاکمیت شرکتی بپردازد. این گزارش سعی دارد تا با نگاهی همه‌جانبه، دقیق و متناسب با استانداردهای روز پایداری در صنعت فاوا، اطلاعاتی را از عملکرد سازمان، با رویکرد پایداری، در بازه زمانی اول فروردین تا پایان اسفند ۱۴۰۲، به مشترکان، سایر ذی‌نفعان و علاقه‌مندان ارائه دهد.

ایرانسل با انتشار گزارش پایداری، به‌صورت داوطلبانه، اطلاعات لازم برای ارزیابی کمی و کیفی عملکردش در زمینه پایداری در کسب‌وکار را به‌صورتی سنجش‌پذیر، در اختیار ذی‌نفعان قرار می‌دهد.

در چهارمین گزارش پایداری ایرانسل، به موضوعاتی از جمله «موضوعات اساسی پایداری»، «مدیریت تعامل با ذی‌نفعان»، «انتشار امواج الکترومغناطیسی»، «فراگیری شبکه»، «رفتار مسئولانه با مش..

دستور رئیس جمهور درباره سازمان هوش مصنوعی به معاونت علمی

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر مسعود پزشکیان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «اصلاح تبصره ذیل مصوبه ماده واحده تشکیل شورای ملی راهبری و تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی» که در جلسه ۹۰۷ مورخ ۱۴۰۳.۰۸.۱۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است، را به شرح زیر برای اجرا ابلاغ کرد.

هیأت وزیران

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری

سازمان ملی هوش مصنوعی

سازمان اداری و استخدامی کشور

سازمان برنامه و بودجه کشور

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

ماده واحده «اصلاح تبصره ذیل مصوبه ماده واحده تشکیل شورای ملی راهبری و تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی» که در جلسه ۹۰۷ مورخ ۱۵.۰۸.۱۴۰۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی و بنا به پیشنهاد معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، به تصویب رسیده است؛ به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می‌گردد.

«ماده واحده – تبصره ذیل ماده واحده تشکیل شورای ملی راهبری و تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی (مصوب جلسه ۹۰۱ مورخ ۲۹.۰۳.۱۴۰۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی)؛ به شرح ذ..

هوش مصنوعی گوگل عادت‌های کاربر را به خاطر می سپرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فون آرنا، این افزودنی جدید سبب می شود جمینی بیشتر به رقبایی مانند چت جی پی تی شبیه شود که از مدت ها قبل تعاملات شخصی سازی شده را برای کاربران ارائه کرده اند. قابلیت جدید با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس آشکار شده و نشان دهنده توانایی سرویس جدید گوگل برای شخصی سازی پاسخ ها براساس نیازها و ترجیحات شخصی افراد است.

اکنون کاربران می توانند از جمینی بخواهند تا جزئیاتی مانند محدودیت های رژیم غذایی، سرگرمی ها یا حتی شیوه نگارش مورد علاقه شان را به خاطر بیاورد. این بدان معنا است که تعاملات با هوش مصنوعی به شدت شخصی سازی می شود و در نتیجه پاسخ های مرتبط تر و مفیدتری ارائه می کند. این قابلیت از دیروز ارائه شده و اکنون کاربر می تواند از «جمینی ادونسد» بخواهد تا علایق و ترجیحاتش را به خاطر بیاورد. همچنین کاربر به راحتی می تواند هرگونه اطلاعاتی که به اشتراک گذاشته را به راحتی ببیند، اصلاح یا حذف کند و هنگامیکه از اطلاعات استفاده می شود، متوجه شود.

کاربران برای دسترسی به این ویژگی فقط باید جمینی را در مرورگر خود راه اندازی کنند. یک پنجره پاپ آپ احتمالا آنها را در ..

راه یابی ۴تیم به مرحله ساخت مدل مهندسی ماهواره مکعبی U۳

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حسن سالاریه، سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران در تشریح آخرین وضعیت برگزاری مسابقه چالشی ماهواره مکعبی «کیوبست» گفت: این رویداد که نه تنها به عنوان یک رقابت علمی، بلکه به عنوان یک پلتفرم برای ارتقای دانش و تجربه در زمینه فناوری فضایی نیز شناخته می‌شود، در بهمن ماه سال ۱۴۰۲ آغاز شد که با استقبال بسیار خوبی از سوی دانشگاه‌ها و پژوهشگران همراه بود.

وی افزود: در این مسابقه، ۵۲ تیم از ۱۵ استان و ۲۷ دانشگاه کشور شرکت کردند که این تنوع جغرافیایی و دانشگاهی نشان‌دهنده علاقه و انگیزه بالای جوانان در زمینه توسعه فناوری‌های فضایی است.

سالاریه با اشاره به اینکه تیم‌ها در مراحل اولیه، دوره‌های آموزشی طراحی مفهومی را گذراندند و پس از ارائه اسناد خود، مورد ارزیابی قرار گرفتند، خاطرنشان کرد: با توجه به کیفیت بالای کار تیم‌ها، ۱۸ تیم به مرحله طراحی جزیی راه یافتند و در این مرحله، اساتید برجسته و متخصص در زمینه‌های مختلف، دوره‌های آموزشی تخصصی را برای تیم‌ها برگزار کردند تا آن‌ها را در طراحی دقیق‌تر و بهبود کیفیت کار یاری دهند.

معاون وزیر ارت..

رویداد پایانی مسابقات هوش مصنوعی دانشگاه امیرکبیر برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، این مراسم نه تنها برگزاری مسابقات، بلکه نمایشگاهی از جدیدترین محصولات و دستاوردهای حوزه هوش مصنوعی را نیز شامل می‌شود.

از فروردین تا آبان سال جاری، بیش از ۵۰۰ تیم در چهار رشته مختلف به رقابت پرداختند و اکنون ۳۰ تیم برتر به مرحله نهایی راه یافته‌اند. این تیم‌ها در رویداد پایانی، ایده‌ها و دستاوردهای خود را ارائه خواهند کرد و شانس خود را برای کسب عنوان قهرمانی آزمایش خواهند کرد.

در این دوره از مسابقات، چهار مسابقه ملی و یک مسابقه بین‌المللی با درخواست و حمایت شرکت‌های مختلف داخلی و بر اساس نیازهای صنعت کشور طراحی و اجرا شد. چهار مسابقه ملی اصلی با هدف ارتقاء و توسعه فناوری‌های نوین در زمینه هوش مصنوعی برگزار می‌شود. این مسابقات شامل:

مسابقه پیش‌بینی بازار سهام
با هدف تحلیل و پیش‌بینی حرکات بازار مالی و ارائه راهکارهای هوشمند به سرمایه‌گذاران.

مسابقه دستیار هوشمند مالی
این مسابقه به طراحی و توسعه دستیاران مالی هوشمند می‌پردازد که بتوانند به کاربران در مدیریت مالی و تصمیمات اقتصادی کمک کنند.

مسابقه پ..

تراشه‌های تقلبی با یک ابزار نانویی قابل شناسایی می‌شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، بازار ۷۵ میلیارد دلاری تراشه‌های تقلبی، ایمنی و امنیت بخش‌های متعددی را که به فناوری‌های نیمه‌هادی وابسته هستند، از جمله هوانوردی، ارتباطات، محاسبات کوانتومی، هوش مصنوعی و امور مالی به خطر می‌اندازد. یک روش جدیدی برای تشخیص تقلب ارائه شده که به سازندگان و کاربران جهانی تراشه کمک کند تا از خطرات ناشی از افزایش تراشه‌های تقلبی بازار فرار کنند.

این روش تشخیص تقلب نوری در دانشگاه پوردو توسعه یافته و در آن از یادگیری عمیق برای شناسایی دستکاری در تراشه‌های نیمه‌هادی استفاده می‌کند. این فناوری که RAPTOR نام دارد، برای پردازش پاسخ‌های نوری دستکاری شده استفاده می‌کند. در این روش، دستکاری‌های غیرمجاز مانند ساییدگی، عملیات حرارتی و پارگی بخش‌های مختلف قطعه به سادگی شناسایی می‌شوند.

به گفته پروفسور الکساندر کیلدیشف، که رهبری این تحقیق را بر عهده داشت، تاکنون چندین روش برای تایید اصالت نیمه‌هادی و شناسایی تراشه‌های تقلبی ایجاد شده است. او گفت: «این روش‌ها تا حد زیادی از برچسب‌های امنیتی فیزیکی در عملکرد یا بسته‌بندی تراشه استفاده می‌کنند. مرکز بسیاری از این روش‌ها، توابع فی..

چراغ سبز FDA برای توسعه نانوواکسن ضدآنفلوانزا

به گزارش خبرگزاری مهر، این شرکت روی داروهای مبتنی بر RNA کار می‌کند و در این مسیر به دنبال واکسن‌هایی برای بیماری‌های عفونی و بیماری‌های کبدی و تنفسی است. شرکت ارکتوروس تراپیوتیکس به تازگی از دریافت کلیرنس سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای توسعه واکسن آنفلوآنزا خبر داد. مقرر شده تا کارآزمایی بالینی روی این واکسن انجام شود.

ARCT-۲۳۰۴، واکسن mRNA خودتقویت شونده (sa-mRNA) بوده که گزینه‌ای مناسب برای ایمن‌سازی بر علیه ویروس آنفلوآنزا است که توسط ویروس H۵N۱ ایجاد می‌شود. این مطالعه بالینی توسط اداره تحقیقات و توسعه پیشرفته بیومدیکال (BARDA) پشتیبانی می شود و برای ثبت نام حدود ۲۰۰ بزرگسال سالم در آمریکا برنامه‌ریزی شده است.

جوزف پین، رئیس و مدیر عامل شرکت ارکتوروس تراپیوتیکس، گفت: «آرکتوروس فعالانه با دولت آمریکا برای آماده شدن برای همه‌گیری بعدی همکاری دارد و در این مسیر دریافت مجوز انجام کارآزمایی بالینی با فناوری mRNA خودتقویت‌کننده STARR® یک گام کلیدی است.»

کارآزمایی بالینی فاز ۱ برای ارزیابی ایمنی، واکنش‌زایی و ایمنی‌زایی ARCT-۲۳۰۴ به عنوان یک واکسن بالقوه برای محافظت در برابر آنف..