درخواست وزارت بهداشت از رئیس جمهور برای دسترسی به پایگاه‌های علمی

به گزارش خبرنگار مهر، پژوهشگران برای اطلاع از آخرین دستاوردهای علمی در دیگر مراکز علمی دنیا نیازمند دسترسی به پایگاه‌های علمی بین‌المللی هستند و دانشگاه‌ها باید از طریق خرید اشتراک امکان دسترسی به این پایگاه‌ها را فراهم کنند.

با این وجود دسترسی دانشگاه‌ها به پایگاه‌های علمی بین‌المللی به دلیل بدهی انباشته با مشکل مواجه شده بود. دانشگاه‌های وزارت علوم از طریق مکاتبات و رایزنی‌هایی انجام‌شده توسط ایرانداک به عنوان شورای تأمین منابع علمی کشور با پرداخت بخشی از بدهی خود به پایگاه‌های اطلاعاتی، توانستند اشتراک یک ساله این پایگاه‌ها را خریداری کنند؛ ولی مشکل دسترسی دانشگاه‌های علوم پزشکی به این پایگاه‌ها هنوز پابرجاست.

دکتر شاهین آخوندزاده در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد دسترسی دانشگاه‌های علوم پزشکی به پایگاه‌های اطلاعاتی علمی بین‌المللی گفت: در وزارت علوم از دوره قبل در مورد این موضوع اقدامات خوبی انجام شد که الان به بار نشسته است و وزارت علوم توانسته بدهی‌های خود را به پایگاه‌های اطلاعاتی پرداخت کند ولی در وزارت بهداشت در این زمینه اقدامی نشد.

وی افزود: ما از سازمان برنامه و بودجه درخواست کردیم که بودجه لازم برای این موضوع را در اعتبارات وزارت بهداشت در نظر بگیرند. اگر این موضوع محقق شود، می‌توانیم بخشی از بدهی به پایگاه‌های اطلاعاتی را تسویه و دسترسی را به پایگاه‌های اطلاعاتی را فراهم کنیم.

معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: ما نهایت تلاش خودمان را می‌کنیم تا برای دسترسی از هر جا بتوانیم کمک بگیریم. در حال حاضر نامه‌ای از طرف وزارت بهداشت به سازمان برنامه و بودجه برای درنظر گرفتن ردیف بودجه مشخص اشتراک پایگاه‌های اطلاعاتی ارسال شده است.

وی با اشاره به راهکار دولت یازدهم و دوازدهم برای پرداخت حق اشتراک پایگاه‌های علمی گفت: راهکار ما این بود که از یک درصد منابع مالی که وزارت بهداشت به پژوهش اختصاص می‌داد، بخشی را برای تهیه اشتراک پایگاه‌های استنادی اختصاص می‌دادیم ولی بعدها این پرداخت متوقف و بدهی ایجاد شد. امیدواریم از هر راهی که ممکن است بتوانیم این بدهی را پرداخت کنیم.

آخوندزاده در پاسخ به این سوال که آیا مکاتبه‌ای با ایرانداک به عنوان شورای تأمین منابع علمی کشور در این زمینه انجام شده است یا خیر؛ گفت: یکی از راه‌ها می‌تواند این موضوع باشد. من معتقدم که معاونت علمی ریاست جمهوری که حدود ۱۵ تا ۲۰ سال پیش در این زمینه فعالیت داشت، از طریق تشکیل یک کنسرسیوم ملی بتواند منابع پایگاه‌های استنادی را برای کل کشور تهیه کند. با توجه به این‌که معاونت علمی و فناوری از نظر اعتبارات پژوهشی وضعیت خوبی دارد و می‌تواند این کار را انجام دهد.

وی افزود: امیدواریم بتوانیم از رئیس جمهور کمک بگیریم که دسترسی به منابع الکترونیک، کتب و پایگاه‌های استنادی را متصل کنیم چراکه این موضوع قطعاً در رشد و شکوفایی علوم پزشکی کشور نقش دارد.

دیدگاهتان را بنویسید