پروژه تخصصی پلهای معلق
رشته : عمران
فرمت : word
مقدمه:
پلهای کابلی ـ ایستایی بتنی پیش تنیده پیش ساخته شده که بر روی رودخانه اِلب نزدیک اسپانیا ساخته شده است. عرض پل ۳/۳۲ متر و سه دهانه به طولهای ۶/۶۱ و ۲/۱۲۳ و ۶/۶۱ متر دارد. طول پل مجموعا به ۲۵۳ متر میرسد. سه باند سواره رو توسط یک سازه که تشکیل شده است از یک تیر جعبه ای اصلی با تیرهای طره ای بزرگ دیگر که توسط دستگاههای پیش ساخته حمایت میشوند. مهارها با یک آرایش محوری در پلان در امتداد یکدیگر قرار میگیرند. ارتفاع ۶/۲۸ متری برجها توسط دو محفظه دوقلوی ستونهای فلزی ایجاد شده است که هر کدام آنها جداگانه بر روی عرشه پل ثابت شده اند. در قسمت بالایی هر ستون یک از ستونها مهارها قرار داده شدهاند و در قسمت پایینی هر ستون هم توسط بتن پر شده است و آنرا محکم نگه میدارد. عرشه به صورت مرحله ای ساخته میشود. ابتدا تیر جعبه ای اصلی توسط سگمنهای پیش ساخته شده مونتاژ میشود و سپس دستگاههای پیش ساخته شده نصب میشوند و قسمتهای طره ای بیرونی ریخته میشوند. این قطعات ۱۵ متر عرض و ۵/۲ متر عمق و ۲/۲ متر طول دارند. وزن این قطعات حداکثر به ۶۰ تن میرسد.
در امتداد محور مرکزی دال عرشه در فاصلههای ۲/۲ متری توسط بتنهای میله ای که نیروها را از مهارها به گوشه انتهایی هر جعبه تیر منتقل میکنند حمایت میشود. پایههای ستونی و شالودهها در انتهای هر یک از قطعات طراحی شده است.
دستکهای مایل پیش ریخته شده تشکیل شده است از یک دال که در جان و لبهها تقویت شده است. پیش تنیدگی در راستای طولی عرشه توسط ۶ رشته کابل ۵/۱۵ میلی متری که در داخل دال قرار داده شده اند. در بالاترین و پایینترین قسمت دال. در امتداد انتقال تنش بالای دال توسط کابلهای مشابه پیش تنیده میشود و پایین دال توسط میلههای اجزاء قرار داده شده در نزدیک پایهها پیش تنیده میشود.
هر کدام از مهارها تشکیل شده است از دو کابل هجده یا پانزده رشته ای با قطر ۵/۱۵ میلی متر و با مقاومت نهایی ۱۸۰۰ مگا پاسکال. رشتههای کابل در غلافهای فولادی که کاملا توسط بتن پوشانیده شدهاند محافظت میشوند و همچنین این غلافها توسط سیمان گراوت (سیمان تزریقی) کاملا پر میشود و در خلال ساختمان تراکمی قبل از تزریق کردن قرار میگیرند. هر کدام از آنها بعد از آنکه طرههای بیرونی ریخته شد طرهها را حمل کرده و بار آنها را تحمل میکنند. این کابلها با بار بسیاری زیادی کشیده میشوند و بعد از آنکه سیمان گراوت گرفت آنگاه این کشش به سیمان گراوت فشار میآورد و در این طراحی مرحله ای یک عضو سازه ای ایجاد میشود.
قطعات (سگمنتها) جهت فیکس و ثابت کردن انتهای پایههای پل هماهنگ ریخته میشوند. مونتاژ تیر جعبه ای اصلی بصورت تدریجی در طرههائی که از وسط دهانهها آغاز شدهاند شروع میشود. در حین نصب دهانه کناری هر یک از شش قطعه موقتا حمایت میشوند و در هنگام نصب دهانه مرکزی قطعات به مهارهای آویزان و معلق نصب میشوند و سپس قسمتهای طره ای بیرونی ریخته میشوند. بعد از ریختن درز عرشه در دهانه وسطی کشش افزوده میشود. نصب عرشه در ماه مارس ۱۹۸۷ میلادی آغاز و در اکتبر ۱۹۸۸ به پایان رسید. دومین پل کابلی ـ ایستا (پل معلق) با یک طره بتنی و یک سازه تکیه گاهی ساخته شده است و بر روی دریاچه اردن در شهر تبور میباشد. قطعات تیر جعبه ای در دو مرحله بتنریزی میشوند. دال پایینی با دیوارها با یک پیش تنیدگی مقدماتی ریخته میشود و سپس قسمت بالایی دال بصورتی که در دو جهت پیش تنیدگی دارد اجرا شده و ریخته میشود. هر پل توسط چهار کابل پانزده یا هجده رشته ای با قطر ۵/۱۵ میلی متر و مقامت نهایی ۱۶۲۰ مگاپاسکال ثابت میشود.
طول قطعات ۲/۶ متر میباشد. پل ۸/۱۹ متر عرض داشته و سه دهانه به طولهای ۲۶/۴۸ متر و ۴۷/۵۰ متر و ۱/۱۱۱ متر دارد. پل توسط P.cieslar طراحی شد.
این کاملا طبیعی است که در مراحل نصب پلهای بتنی پیش تنیده کابلی ایستا در چکسلواکی و برای مدت طولانی بهره برداری ما نیا به کنترل کیفیت مصالح و مواد مصرفی بطور کامل و همچنین مشاهده مراحل تغییر شکل و تنش در این سازهها نیاز میباشد.
آزمایشات ویژه و اندازهگیری کنندهها برای اندازهگیری تنش ـ کرنش ـ تغییر شکل و تحقیق در اندازه گیریها و مفروضات طراحان و تعیین کمیتها واقعی نیاز میباشد.
فهرست :
بخش اول: مبانی اساسی و پایه در فلسفه طراحی پلها
گسترش راههای وسایل نقلیه موتوری
گسترش فلسفه طراحی از حالت تنش مجاز به حالات دیگر
نظریههای بنیادی در آئین نامه اروپا
ملزومات اولیه طراحی پلهای معلق و کابلی
مدلهای محاسباتی برای پلهای معلق و کابلی
خصوصیات مقاطع و آنالیز مدل
بخش دوم: روشهای تحلیل و طراحی پلهای معلق و کابلی
تقسیمبندی انواع نیروهای وارده بر پلها
روشهای تحلیل پلهای معلق و کابلی
روش المان محدود
روش نوارهای محدود
دیگر روشهای ساده شده (روش پی کش ـ خمش…. )
بخش سوم: تحلیل پلهای معلق و کابلی تحت بارهای مرده و زنده
کابلهای معلق و کابلی
مدل نمودن بارهای زنده در پلهای معلق و کابلی
مقایسه تغییر شکل پلهای معلق در عرشه پل
نحوه مدل نمودن بارهای زنده روی پلهای معلق و کابلی
محدودیت ابعاد برای پلهای معلق و کابلی
مقایسه پلهای معلق با کابل دوبله و پلهای دو قوسی
بخش چهارم: تحلیل پلهای معلق و کابلی در مقابل تنشهای حرارتی
نیرویهای حاصل از تغییر درجه حرارت
روشهای عددی محاسبه تنشهای حرارتی
عکس العملهای حرارتی محیط اطراف
آثار حرارتی پدیده هیدراتاسیون
مطالعات خاص آثار گرمایی
منابع
این پروژه به عنوان کمک آموزشی و در راستای تکمیل مطالعات شما ، در وبسایت قرار گرفته است .
لطفا از این پروژه به عنوان پایان نامه و یا پروژه تخصصی استفاده ننمایید .
- فاقد لینک دانلود و فروش. این پروژه فقط جهت معرفی در سایت قرار گرفته است. [purchase_link id=”5973″ text=”اضافهکردن به سبدخرید” style=”button” color=”green”]