پروژه تخصصی معرفی کلی ژئوسینتتیکها
رشته : عمران
فرمت : Word
مقدمه :
در مهندسی عمران، بسیاری از تکنیک¬ها و یافته¬ها، ایده و طرح اصلیشان از گذشته-های دور وجود داشته است. حقیقتا مهندسی عمران امروزی از کشف اینکه بشر اولیه درک روشنی از اصول مهندسی داشته است تحت تاثیر قرار می¬گیرد. در دورانهای گذشته تنها عدم تکامل تکنولوژی بود کهمانع از آن می¬شد که بشر بتواند ایده¬های خود را توسعه داده و به عرضه ظهور برساند. ولی با وجود این محدودیتها، مواد خام در دسترس بوده و انسانهای اولیه به تجربه می¬آموختند که چگونه تغییراتی را در اطراف خود ایجاد نموده و لذا به وفق دادن مواد طبیعی بر اساس احتیاجاتشان پرداخته که منجر به نوآوریهایی می¬شد.
باید تصدیق نمود که از زمان آگاهی بشر اولیه از هزاران سال پیش تا چند دهه اخیر، اصولا تمام پیشرفتهای مهندسی و تکنیکی براساس بکارگیری اصول و مصالح ساده بوده است. تنها در چند دهه اخیر مفهوم مصالح مرکب (Composite)توسعه یافته و پتانسیل بالای آنها به عنوان مصالح شناخته شده است. همانطور که قبلا اشاره شد تکنیکهای ساخت در طبیعت نیز وجود داشته است. بعنوان مثال می¬توان به آشیانه پرندگان اشاره کرد که از ترکیب کاه و گل ساخته می¬شود. گل کاه را پوشانده و مصالح مرکب ایجاد شده خصوصیاتی از خود نشان می¬دهد که از قبل در هر یک از اجزای تشکیل دهنده وجود نداشت. رمز اصلی موفقیت مصالح ترکیبی آن است که خصوصیات هر یک از اجزا که به صورت منفرد کارائی خاصی ندارند در آنها ترکیب شده و محصولاتی با خواص مفیدتر ایجاد می¬شود. انسانها نیز از گذشته¬های دور از طبیعت درسهای مفیدی آموخته¬اند، بطوریکه خانه¬های خود را با ترکیبی از کاه و گل می¬ساختند. همانطور که می¬دانیم کاه عامل مسلح¬کننده در کل ترکیب بوده و مقاومتهای کششی و برشی را افزایش می¬دهد.
همچنین استفاده از پارچه برای کمک به ساخته جاده بر روی زمین نرم به رومیان باستان مربوط می¬شود. آنها در روشی که بسیار شبیه به تکنیکهای امروزی است حصیرها را بروی زمین باتلاقی قرار داده و سپس روی آن را با سنگدانه می پوشاندند. همینطور در خاورمیانه و خاور دور، برای هزاران سال از نی و بوریا و بامبو برای مسلح کردن سازه¬های خاکی بزرگ استفاده می¬شده است. و نیز مقاوم کردن خاک به وسیله کوبیدن شمعهایی از جنس درختان کرنا و بامبو در فواصل منظم در گلهای ساحلی نرم هنوز هم یکی از عمده-ترین تکنیکهای کاربردی برای تثبیت پی ساختمان در کشورهای گرمسیری است.
در مثالهایی که ذکر شد خاک و سنگ با دیگر مواد طبیعی ترکیب شده بود. در چند دهه اخیر استفاده از مواد مصنوعی نیز معمول شده است که از معروفترین آنها مواد پلیمری هستند. پیشرفت سریع پلیمرهای صنعتی نظیر پلی آمید و پلی استر بعد از دهه ۳۰ میلادی بود. امروزه گروهی از مصالح که از پلیمرها ساخته شده و در مهندسی عمران بکار می¬روند، اصطلاحاً ژئوسینتتیک (Geosynthetic) نامیده می¬شوند. ژئوسینتتیکها مصالحی مصنوعی و عمدتاً از جنس مواد پلیمری هستند که بهمراه زمین (خاک و سنگ) بکار می¬روند تا خصوصیات آن را اصلاح نمایند. بعنوان مثال، توسط ژئوسینتتیکها می¬توان ظرفیت باربری خاک را افزایش داد و یا قابلیت زهکشی آن را بهبود بخشید.
آنچه که این نوشته بدان پرداخته خواهد شد، معرفی کلی ژئوسینتتیکها، انواع آنها، کاربرد، چگونگی گسترش و دیگر مطالب مرتبط با آنها به همراه چندین مقاله از سازمانها و انجمنهای رسمی و مهم ژئوسینتتیکها و نیز کتابهای مرتبط از کارشناسان امر در این باره است. امید است که خواننده محترم بتواند بوسیله این نوشته، اطلاعات اولیه کاملی را در خصوص ژئوسینتتیکها به دست آورد و برای کسب علم بیشتر در اینباره می¬تواند به منابع اصلی که در انتهای مطالب آورده شده است رجوع نماید.
فهرست :
– مقدمه ۱
۲- اقتباس از مقالات داخلی ۳
۱-۲- مقاله کلی درباره ژئوسینتتیکها ۳
۱-۱-۲- معرفی کلی ژئوسینتتیکها ۳
۲-۲- انواع ژئوسینتتیکها ۶
۱-۲-۲- ژئوتکستایلها ۶
۲-۲-۲- ژئوگریدها ۱۰
۳-۲-۲- ژئونتها ۱۱
۴-۲-۲- ژئوممبرینها ۱۲
۵-۲-۲- ژئوکامپوزیتها ۱۴
۳-۲- گسترش استفاده از ژئوسینتتیکها در جهان و ایران ۱۷
۲-۳-۲- ژئوسینتتیکها در ایران ۱۸
۳- اقتباس از مقالات بین¬المللی ۲۴
۱-۳- مقالات منتشر شده از طرف جامعه ژئوسینتتیک بین¬المللی (IGS) ۲۴
۱-۱-۳- مقاله شماره ۱ : طبقه بندی ژئوسینتتیکها ۲۵
۲-۱-۳- مقاله شماره ۲ : کاربردهای ژئوسینتتیکها ۲۸
۳-۱-۳- مقاله شماره ۳ : ژئوسینتتیکها در زهکشی و فیلتراسیون ۳۱
۴-۱-۳- مقاله شماره ۴ : ژئوسینتتیکها در کنترل فرسایش ۳۴
۵-۱-۳- مقاله شماره ۵ : ژئوسینتتیکها در دیوارهای حائل خاکی ۳۶
۶-۱-۳- مقاله شماره ۶ : ژئوسینتتیکها در ساخت پی روی سطوح شیبدار ۳۸
۷-۱-۳- مقاله شماره ۷ : ژئوسینتتیکها در مهندسی راه ۴۱
۸-۱-۳- مقاله شماره ۸ : ژئوسینتتیکها در راه¬های غیر آسفالتی ۴۴
۹-۱-۳- مقاله شماره ۹ : ژئوسینتتیکها در راه¬آهن ۴۷
۱۰-۱-۳- مقاله شماره ۱۰ : ژئوسینتتیکها در تسلیح خاکهای سست ۵۰
۱۱-۱-۳- مقاله شماره ۱۱ : ژئوسینتتیکها در برنامه¬های کشاورزی ۵۲
۱۲-۱-۳- مقاله شماره ۱۲ : ژئوسینتتیکها در پروژه¬های هیدرولیکی ۵۶
۴- منتخب پروژه¬های انجام شده با استفاده از ژئوسینتتیکها ۵۹
۱-۴- اجرای تسلیح ۵۹
۲-۴- کنترل فرسایش ۶۳
۳-۴- زهکشی ۶۶
پیوست¬ها
پیوست ۱ : عکسهایی از انواع ژئوسینتتیکها
پیوست ۲ : اصل مقالات بین المللی
فهرست منابع و مآخذ
این پروژه به عنوان کمک آموزشی و در راستای تکمیل مطالعات شما ، در وبسایت قرار گرفته است .
لطفا از این پروژه به عنوان پایان نامه و یا پروژه تخصصی استفاده ننمایید .