رساله طراحی مرکز تجاری
رشته : معماری – رساله
فرمت : word
چکیده :
مرکز تجاری به مفهوم کلی به محلی سر پوشیده و روباز اطلاق می گردد که تعدادی فروشگاه را شامل گردیده که این فروشگاه هامی توانند از یک یا چند صنف مختلف تشکیل گردند.این محل کانون داد و ستد بوده و ارتباط مستقیم بین عرضه و تقاضا را برقرار می نماید.
پس از پیدایش تمدن و رایج شدن پول مبادله به صورت پایاپای صورت میپذیرفت و به تدریج و با ازدیام حجم تولیدات و توسعه مبادلات و گسترش روابط اجتماعی و اقتصادی سیستم های اقتصادی پیشرفت نموده و سه گروه عمده ذیل شکل گرفت:(گلانسن،۱۳۸۵: ۱۰)
تولید کنندگان
توزیع کنندگان
مصرف کنندگان
جهت رفع نیاز مصرف کنندگان و ارائه محصول تولید کنندگان نیاز به اماکنی برای تسهیل امور فوق احساس گردید که این مسئله انگیزه ایجاد مراکز تجاری شد.
مقدمه :
از دیرباز فضای تجاری از ارکان هر مجموعه زیستی بوده و در واقع حکم قلب را برای انها ایفا کرده است.
هر چند این اهمیت در طول تاریخ دارای فراز و نشیب هایی بوده و لیکن هیچ گاه نقش خود را از دست نداده است.پیش بینی و برنامه ریزی مراکز تجاری از مهمترین مسائل معماری و شهر سازی است که بسیاری از معضلات شهری را حل خواهد نمود.با ورود اتومبیل به شهر ها، تحولات فرهنگی ناشی از ارتباط با کشور های غربی، شتاب در عرضه کالا های صنعتی، شیوه زندگی امکانات و ارتباطات در سال های اخیر فضاهای تجاری نیز دستخوش تغییرات اساسی گردید.
امروزه به دلیل مشکلات ناشی از شهر نشینی، کمبود فرصت امکانات جدید خریداران ترجیح میدهند با اتومبیل به مراکز خرید مراجعه و در کمترین زمان ممکن کلیه مایحتاج خود را به صورت ماهیانه و یا هفتگی تهیه نمایند به همین دلیل در سال های اخیر ایجاد فروشگاه های زنجیره ای که در ان کلیه ملزومات و مایحتاج خریداران ارائه می کردد، به شدت رشد یافته و رقابت بین انها باعث ایجاد اندیشه های جدید در ارائه سیستم ها و خدمات مهم جهت جلب رضایت مراجعین شده است.
خرید فعالیتی است که نمودهایی از شرایط وساختار اقتصادی،اجتماعی وبویژه فرهنگی یک کحیط را اشکار می سازد،هرچند که درابتدا فضا های خرید، تنها به منظور پاسخ گویی به نیاز های اقتصادی راهبان به صورت پلان خطی و قرار گیری اجزا خرد یعنی مغازه ها در اطراف مسیر های خطی یا منحنی مراجعان طراحی می شد،اما کم کم این ایده که مراکز خردید باید در بر گیرنده کاربرد هایی باشند تا برای دیگر مراجعان نیز پاسخ مناسب یابد، به عنوان اندیشه غالب در معماری مراکز تجاری تبدیل گردید.
فهرست رساله طراحی مرکز تجاری
فصل اول : کلیات
مقدمه
روش تحقیق
شناخت اجمالی موضوع
دلایل موضوع و سایت
فصل دوم : مبانی نظری تحقیق و معماری
مفهوم بازار
بررسی بازار از دیدگاه های معماری
گونه شناسی در بازار
اصل کار با اقلیم
اصل احترام یه سایت و کاربران
مفهوم معماری پایدار
تاریخچه مراکز تجاری
تاریخچه مراکز تجاری در ایران
تعریف بازار
تاریخچه مراکز تجاری
اصول طراحی و مبانی نظری
فصل سوم: معرفی استان کرمانشاه
شناخت تاریخی استان کرمانشاه
شناخت فرهنگی کرمانشاه
مطالعات اقلیمی کرمانشاه
فصل چهارم:بررسی نمونه های مشابه
بررسی نمونه های داخلی
بررسی نمونه های خارجی
برنامه ریزی فیزیکی
فصل هفتم:ساختار فنی و اجرایی و سازه
تأسیسات پیشنهادی برای پروژه
انواع دیوار ها بر اساس نوع مصالح
فصل هشتم:روند طراحی
فهرست و منابع
پروژه ” رساله طراحی مرکز تجاری “به عنوان کمک آموزشی و در راستای تکمیل مطالعات شما ، در وبسایت قرار گرفته است .
لطفا از این پروژه به عنوان پایان نامه و یا پروژه تخصصی استفاده ننمایید .
فاقد لینک دانلود و فروش. این پروژه فقط جهت معرفی در سایت قرار گرفته است. [purchase_link id=”9043″ text=”اضافهکردن به سبدخرید” style=”button” color=”green”]