پروژه عمران دیوار برشی
رشته : عمران
فرمت : pdf
مقدمه :
به طور کلی عناصر مقاوم در برابر زلزله در سازه های بتنی می توانند به صورت قاب خمشی ودیواربرشی و یا ترکیبی از هر دو باشند.
استفاده از قاب خمشی به عنوان عنصر مقاوم در برابر زلزله احتیاج به رعایت جزییات خاصی دارد که شکلپذیری قاب را تامین نماید. این جزییات از لحاظ اجرایی غالبا دست و پاگیر بوده و در صورتی می توان ازاجزا دقیق انها مطمئن شد که کیفیت اجرا و نظارت در کارگاه بسیار بالا باشد.
از این رو استفاده از دیوار برشی به عنوان روشی مطمئن تر برای مقابله با نیروهای جانبی در سازه های بتناز دهه ۱۹۵۰ مورد استفاده قرار گرفته است.در حال حاضر با توجه به بالا رفتن سن بسیاری از ساختمانهای بتنی که در زمان ساخت و طراحی آنها پیشرفتهای چشمگیری در زمینه طراحی سازه در برابر زلزله به دست نیامده بود وآیین های موجود در آن ناقص و کارامد بود بحث مقاوم سازی و ارتقائ سطوح سازه های بتنی مورد توجه قرار گرفته است. هم اکنون بسیاری از ساختمان های دارای دیوار برشی در صورت وقوع زلزله دچار اسیب دیدگی جدی و حتی انهدام می شوند
زیرا بررسی های اخیر و دانش امروز نشان داده که بسیاری از دیوارهای برشی احداث شده در سال های قبل به دلیل کمبود مقاومت خمشی یا برشی و علی الخصوص شکل پذیری آسیب پذیر و ناکارا هستند.
در این راستا نیز بسیاری از این ساختمانها به پایان عمر مفید خود نزدیک شده اند و همین موضوع را پیچیده و دشوار تر می نماید.
در طی سالهای اخیر روش های متعددی برای مقاوم سازی دیوارهای برشی پیشنهاد شده و یا مورد آزمایش قرار گرفته است. برخی از این روشها عبارتند از افزایش ضخامت دیوار با روش شاتکریت و پر کردن باز شوها با بتن مسلح و احداث و اضافه کردن دیوار برشی جدید در مجاورت دیوار قبلی و نیز استفاده از المان مهار کننده فولادی برای دیوار. تحقیقات نشان می دهد که روش پوشاندن دیوار با بتن جدید اگر چه سبب افزایش باربری قائم دیوار گردد ولی برای افزایش سختی جانبی موثر نمی باشد. استفاده از ورقهای فولادی مهار شده به عنوان راه حلی دیگر سبب افزایش سختی جانبی دیوار برشی می گردد. اما از نظر معماری و زیبایی معمولا غیر قابل قبول و نا مطلوب شمرده میشوند. زیرا سبب به هم خوردن نما خارج و یا داخلی ساختمان می گردد.
همچنین سبب کاهش سطح و فضای قابل استفاده و مفید ساختمان می گردد. همچنین این تقویت می تواند سبب افزیش قابل ملاحظه وزن ساختمان و در نتیجه افزایش نیروهای وارده بر آن می گردد. همچنین این پوشش ها هزینه بالایی داشته و مستلزم وجود ابزار و امکانات در طول مدت اجرا انها میباشد که این سبب مختل شدن فعالیتها و کاربری روزمره ساختمان و ساکنان آن می گردد. اخیرا استفاده از مصالح کامپوزیت با توجه به خصوصیات برتر مکانیکی و راحتی حمل و نقل به عنوان روشی جایگزین روشهای متداول قبلی جهت تقویت برشی مطرح شده است که در ادامه متن به طور اجمال عملکرد آن در بهسازی دیوارهای برشی مورد بررسی قرار می گیرد.
فهرست :
فصل اول : مقدمه ۱
فصل دوم : عملکرد دیوارهای برشی ۲
شکست خمشی
شکست برشی
فصل سوم : انواع دیوارهای برشی ۳
دیواربرشی فولادی
دیوار برشی مرکب
دیوار برشی مصالح بنایی
دیوار برشی بتن مسلح
دیوار برشی درجا
فصل چهارم : سیستم های مرکب از قاب و دیوار برشی ۷
سیستم های مرکب از قاب مفصلی و دیوار برشی
سیستم های مرکب از قاب مفصلی ویراندیل و دیوار برشی
سیستم های مرکب از قاب صلب و دیوار برشی
فصل پنجم : دیوارهای برشی فولادی ۹
فصل ششم : بررسی اقتصادی ۱۰
فصل هفتم : سختی و مقاومت ۱۱
فصل هشتم : اثر بازشو در دیوارهای برشی فولادی ۱۳
فصل نهم : پایداری ۱۵
فصل دهم : فرمهای سازه ای ۲۰
دیوار برشی
دیوار برشی قاب
دیوار برشی با بازشو
دیوار برشی محیطی (پوسته محیطی)
دیوار برشی بهم پیوسته
قابهای محیطی پر شده با ورق فولادی
فصل یازدهم : استفاده از این سیستم در ساختمان ها ۲۴
ساختمان نیپون استیل
ساختمان شینجو کونومورا
ساختمان هایت ریجنسی
بیمارستان آلیوویو
فصل دوازدهم : طراحی دیوارهای برشی ۴۲
طراحی دیوارهای برشی در مقابل برش
طراحی دیوارهای برشی در مقابل خمش
فصل سیزدهم :انواع دیوارهای بتن آرمه ۴۵
دیوارهایی که بارهای قائم را تحمل می کنند
دیوارهایی که بارهای وزنی پشت خود را تحمل می کنند (دیوارهای وزنی
یا حایل)
دیوارهایی که بارهای جانبی شدید مانند زلزله یا باد را تحمل می کنند
(دیوارهای برشی)
این پروژه به عنوان کمک آموزشی و در راستای تکمیل مطالعات شما ، در وبسایت قرار گرفته است .
لطفا از این پروژه به عنوان پایان نامه و یا پروژه تخصصی استفاده ننمایید .
- فاقد لینک دانلود و فروش. این پروژه فقط جهت معرفی در سایت قرار گرفته است. [purchase_link id=”6176″ text=”اضافهکردن به سبدخرید” style=”button” color=”green”]