سرک عبارت ازساختمان است که بخاطر سهولت انتقالات مردم ومواد ازیک منطقه به منطقه دیگر ساخته میشود، عراده جات کاروان های حیوانات روی ان حرکت می نماید. تعداد رفت و امد عراده جات را دریک سرک حجم ترافیک سرک می نامند . ارزش یک سرک دریک مملکت حیثیت خون در ریگ را دریک کشور دارا می باشد همانند که ورید خون را در بند انسان به تمام بدن میرساند سرک هم تمام انتقالات را در یک مملکت سهل می سازد.
فهرست مقاله سرک ها
تعریف سرک
۱ هدف سرکسازی
۱-۲ تعریفات اساسی
۲-۵ اقسام سرک
۶-۱۱ مواد ساختمانی سرک
منابع مآخذ
سرکهای عمومی یا شاه راه ها
۱- این نوع سرک ها مراکز شهر ها و یا دومملکت را باهم وصل می نماید . شاه را عموما دارای دوخط ترافیکی Tow lane بوده وعرض ان اقلا ۷.۲ متربوده و در هر کنار ۳ متر فاصله اضافی یا شانه های سرک Shoulder داشته می باشد.
۲- سرکهای اصلی بین شهرها و ولسوالی ها
این نوع سرکها شهرها و ولسوالیها را باهم وصل می نماید و بصورت عموم به سه کلاس تقسیم شده که از آنجمله کلاس اول بین ولسوالی های مجاور اعمار می گردد. عرض آن ۷ متر بوده و جغل اندازی شده می شود.
کلاس دوم آن سرک هائی می باشد که ولسوالی ها را با هم وصل نموده و عرض آن ۶ متر بوده جغل اندازی شده می باشد.
کلاس سوم آن سرک هائی می باشد که قریه جات را با هم وصل می نماید و عرض آن ۵ متر بوده و سطح آن جغل با گل مخلوط شده فرش میشود.
۳- سرک های داخل شهرها
سرک هایی که داخل شهرخا اعمار می گردد از دو نوع سرکهای فوق تفاوت داشته واسات آن مطابق به نوع اول و دوم می باشد. پخته کاری و عرض این نوع سرک تابع اقتصاد مملکت بوده و نفوس، تعداد وسایط و نوغیت وسایط نیز در نظر گرفته میشود.
جهت دانلود این مقاله به لینک زیر مرجعه فرمایید .
جهت دانلود محتوا باید عضو ویژه شوید. جهت عضویت ویژه اینجا کلیک کنید
منبع : تحریریه فایل سیویل