رساله طراحی مجتمع خدمات رفاهی
رشته : معماری – رساله
فرمت : word
چکیده :
معماری یک پدیده است برای زاده شدنش بذری لازم است و برای پرورانیدنش باید تغذیه شود، و هر کجا که زاده شود به رنگ خاک و طعم آب همانجا درمی آید و با گذر زمان می میرد، اگر دگرگون نشود و به تعالی نرسد.
این پژوهش در جهت تبیین رویکردی خاص در زمینه آفرینش و خلق مکانی در بستری بکر همچون کویر به ارائه تئوری می پردازد که ضمن خلق فضا، با کمترین دخل و تصرف در محیط روبرو شویم.
این پروژه در پی طراحی مجموعه بین راهی است که ضمن دارا بودن کاربری های معمول یک مجموعه بین راهی و برخورداری از فضاهای عمومی چون اقامتگاه، رستوران، جایگاه سوخت، سالن جشن ها، آمفی تاتر، نمازخانه، فروشگاه، واحد مکانیکی و فروش لوازم یدکی، پارکینگ تفکیک شده وسایل نقلیه سواری، مسافری و باری، و… پاسخگوی نیازهای مسافران می باشد.
مقدمه
معماری زاده اندیشه است و اندیشه همانند درختی است که تخم آن را چه باد بیاورد و چه دوستی ناشناخته در زمین فرو نشاند بی خاک خاص خودش و بی آبی که از سرزمینش درمی آید و بی باد و نسیم و خورشیدی که آهنگ اقلیمش تکانش دهد و نوازشش کند و گرمی اش بخشد به عالم وجود در نمی آید.
لوکوربوزیه پنج مرحله دستیابی به ایده را اینگونه بیان می کند:«نگاه کردن، مشاهده کردن، دیدن، تصور کردن و ابداع کردن». «نگاه کردن» یعنی تلاش در جمع آوری اطلاعات- اطلاعاتی که در معماری به میزان قابل توجهی بصری هستند و خصوصاً از مشاهده شرایط محیطی پروژه بدست می آیند.
طبیعی است که این مطالعات می تواند به حوزه های دیگر نیز نفوذ کنند و جنبه هائی کمی و مقداری نیز به خود بگیرد. «مشاهده کردن» به معنی کنجکاوی و توجه بیشتر به مسائلی است که به نظر طراح مهم جلوه می کنند. از این جهت است که در مشاهده نوعی نگرش انتقادی در کار است.
به همین جهت این پروژه در فرآیند شکل گیری خود ابتدا به جمع آوری اطلاعات در مقیاسی«از منطقه تا سایت» پرداخته است یعنی به اعتبار لوکوربوزیه به موضوع نگاه کرده است و فصل دوم خود را نیز به«نگاه و نقد» پروژه ها اختصاص داده است یعنی به نوعی نگرش انتقادی دست زده است تا مزیت ها و معایب را باز شناسد و امکانات و محدودیت ها را محک زند.«دیدن» یعنی تشخیص دادن یا شناسائی «مسئله معماری» یا درک قانونمندیهای مؤثر در کار طراحی و شرایط زمانی پروژه. «تصور کردن» نیز به تولد یک «ایده» در ابتدائی ترین صورت آن مربوط می شود و برای بیان آن به «تصویر» است. «شماهائی» (اسکیس ها) که پرش های ذهنی و اولین قدم های تصویری پروژه را بیان می کنند، تصویرهای پراکنده را جمع می کنند تا جلوه آنها در ترکیبی از خطوط و صفحات و احجام ببینیم.
فهرست رساله طراحی مجتمع خدمات رفاهی :
فصل اول: از منطقه تا سایت ۴
بخش اول: بررسی منطقه ۵
۱-۱-۱- جایگیری شهر ۶
۱-۱-۱-۱- استان کرمان۶
۱-۱-۱-۲- پراکندگی جمعیت در کرمان۷
۱-۱-۱-۳- ناهمواریها در کرمان۹
۱-۱-۲- آشنایی با شهرستان رفسنجان۱۰
۱-۱-۲-۱- تقسیمات کشوری۱۲
۱-۱-۲-۲- ویژگی های جمعیتی شهرستان ۱۳
۱-۱-۲-۳- ناهمواریها۱۴
۱-۱-۳- عوامل مؤثر در شکل گیری شهر ۱۵
۱-۱-۳-۱- موقعیت سیاسی، اقتصادی یا جغرافیایی۱۵
۱-۱-۳-۲- محصول پسته و شهر رفسنجان۱۶
۱-۱-۳-۳- عوامل جغرافیایی تأثیر گذار(آب، پستی و بلندی ۱۷
بخش دوم: اقلیم۱۹
۱-۲-۱- اقلیم۲۰
۱-۲-۱-۱- دما۲۱
۱-۲-۱-۲ ریزش برف و باران ۲۳
۱-۲-۱-۳- رطوبت۲۴
۱-۲-۱-۴- وزش باد۲۵
۱-۲-۲- اهداف از مطالعات اقلیمی۲۸
۱-۲-۳- تمهیدات اقلیمی۲۹
بخش سوم: انتخاب سایت۳۰
۱-۳-۱- مشخصات کلی سایت۳۱
۱-۳-۲- تحلیل سایت۳۲
۱-۳-۲-۱- دسترسی های سایت۳۲
۱-۳-۲-۲- همجواریهای سایت۳۳
۱-۳-۲-۳- شکل سایت۳۴
۱-۳-۲-۴- دید و منظر۳۵
۱-۳-۲-۵- عوامل توپوگرافیک۳۶
فصل دوم: نگاه و نقد۳۷
بخش اول: پیشینه سفر و اقامتگاه۳۸
۲-۱-۱- برخی ملاحظات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی۳۹
۲-۱-۲- اقامتگاه۴۲
۲-۱-۲-۱- روند پیدایش اقامتگاه۴۲
۲-۱-۲-۲- جاذبه های جهانگردی ایران۴۳
۲-۱-۲-۳- تاریخچه اقامتگاه در ایران۴۴
۲-۱-۳- کاروانسراها۴۴
۲-۱-۳-۱- انواع کاروانسرا از نظر نوع فعالیت۴۴
۲-۱-۳-۲- انواع کاروانسرا در رابطه با اقلیم۴۵
۲-۱-۴- تعریف لغوی هتل۴۷
۲-۱-۴-۱- دسته بندی از لحاظ نوع فعالیت۴۷
۲-۱-۴-۲- دسته بندی از لحاظ کیفیت هتل۴۸
۲-۱-۴-۳- دسته بندی از لحاظ تعداد واحدهای اقامت۴۹
۲-۱-۴-۴- بررسی از لحاظ چیدن اتاقها۴۹
۲-۱-۵- تعریف مجتمع خدماتی- رفاهی ۵۰
۲-۱-۵-۱- اصول طراحی فضاهای بین راهی ۵۰
۲-۱-۵-۲- منظور از احداث مجموعه بین راهی۵۱
۲-۱-۵-۳- شکل و محتوای تسهیلات۵۲
بخش دوم: نگاه و نقدی به نمونه ها۵۴
۲-۲-۱- بررسی نمونه های مشابه۵۵
۲-۲-۱-۱- بررسی نمونه های خارجی۵۵
۲-۲-۱-۲- بررسی نمونه های داخلی۷۲
بخش سوم: مطالعات عناصر معماری طرح و استانداردها۷۷
۲-۳-۱- بررسی فضاهای هتل۷۸
۲-۳-۲- اقامت میهمان ۷۸
۲-۳-۲-۱- اتاق ها و سوئیت ها(درصد پیشنهادی) ۸۱
۲-۳-۲-۲- ابعاد و اندازه اتاق ها۸۴
۲-۳-۲-۳- سوئیت ها(تعریف و انواع) ۸۶
۲-۳-۳- فضاهای عمومی۸۶
۲-۳-۳-۱- ورودیهای هتل۸۶
۲-۳-۳-۲- لابی۸۷
۲-۳-۳-۳- قسمتهای مختلف لابی۹۰
۲-۳-۳-۴- فضاهای عرضه غذا و نوشیدنی۹۲
۲-۳-۳-۵- فضاهای برگزاری مراسم و فعالیت ها۹۶
۲-۳-۳-۶ دفاتر اداری۱۰۲
۲-۳-۳-۷- فضاهای خدماتی و پشتیبانی (دور از دید) ۱۰۳
۲-۳-۳-۷-۱- فضاهای آماده سازی غذا و انبار آذوقه۱۰۴
۲-۳-۳-۷-۲- فضاهای بارانداز دریافت مواد اولیه، زباله و انبار عمومی۱۰۸
۲-۳-۳-۷-۳ فضاهای مربوط به کارکنان۱۰۹
۲-۳-۳-۷-۴- رختشویخانه و خانه داری۱۱۰
۲-۳-۳-۷-۵- بخش مهندسی و تأسیسات مکانیکی۱۱۳
۲-۳-۳-۸- پارکینگ۱۱۶
۲-۳-۳-۹- نمایشگاه و فروشگاه۱۱۷
۲-۳-۴- مسجد ۱۱۹
۲-۳-۵- فضاهای برگزاری تعزیه۱۲۲
۲-۳-۶- تعمیرگاه وسایل نقلیه۱۲۳
۲-۳-۷- تاسیسات سوخت گیری۱۲۵
۲-۳-۸- سرویس بهداشتی۱۲۷
فصل سوم: از شما تا شکل۱۲۸
بخش اول: ایده های طرح۱۲۹
۳-۱-۱- ایده های طراحی۱۳۰
۳-۱-۱-۱- ساختمان به مثابه موجودی زنده۱۳۲
۳-۱-۱-۲ هندسه ای براساس حضور انسان در فضا۱۳۲
بخش دوم: ابزارها و تکنولوژی طرح۱۳۴
۳-۲-۱- ابزارهای طراحی۱۳۵
۳-۲-۱-۱- مقیاس۱۳۵
۳-۲-۱-۲- برنامه(کاربردی) ۱۳۹
۳-۲-۱-۳- مواد و مصالح۱۴۰
۳-۲-۲- تکنولوژی طرح ۱۴۱
۳-۲-۲-۱- سازه فضاکار چیست ۱۴۱
۳-۲-۲-۲- تعریف و تاریخچه سازه های فضاکار۱۴۲
۳-۲-۲-۳- انواع سازه های فضاکار۱۴۳
۳-۲-۲-۴- امتیازات سازه های فضاکار۱۴۶
۳-۲-۲-۵- سازه های کششی و برافراشته با باد۱۴۷
۳-۲-۲-۶- مشخصات سازه های کششی۱۴۸
۳-۲-۲-۷- انواع سازه های کششی و کاربرد آنها۴۸
۳-۲-۲-۸- شیشه های اسپیدرال و موارد کاربرد۴۹
۳-۲-۲-۹- ویژگی شیشه اسپیدرال۱۵۰
۳-۲-۲-۱۰- سیستم هواساز ۱۵۰
۳-۲-۲-۱۱- اجزا سازنده یک سیستم هواساز۱۵۳
۳-۲-۲-۱۲- نحوه کار سیستم هواساز۱۵۴
بخش سوم: برنامه ریزی فیزیکی طرح۱۵۵
۳-۳-۱- برنامه ریزی فیزیکی۱۵۶
۳-۳-۱-۱- مجتمع خدمات رفاهی درجه ۱۱۵۶
۳-۳-۲- استانداردها و سرانه های هر فضا۱۵۷
۳-۳-۲-۱- ساختمان خدماتی- تجاری۱۵۷
۳-۳-۲-۲- رستوران۱۵۸
۳-۳-۲-۳- غذای آماده۱۵۸
۳-۳-۲-۴- سالن غذاخوری۱۵۹
۳-۳-۲-۵- استراحتگاه۱۵۹
۳-۳-۲-۶ نمازخانه و وضوخانه۱۶۰
۳-۳-۲-۷- سرویس بهداشتی۱۶۰
۳-۳-۲-۸- فروشگاه۱۶۱
۳-۳-۲-۹- تلفن عمومی۱۶۱
۳-۳-۲-۱۰- خودپرداز۱۶۱
۳-۳-۲-۱۱- اطلاعات۱۶۱
۷-۳-۲-۱۲ خدمات خودروئی۱۶۲
۳-۳-۲-۱۳- جایگاه سوخت رسانی۱۶۲
بخش چهارم: آلترناتیوها۱۶۳
بخش پنجم: ارائه طرح. ۱۷۴
پروژه ” رساله طراحی مجتمع خدمات رفاهی “به عنوان کمک آموزشی و در راستای تکمیل مطالعات شما ، در وبسایت قرار گرفته است .
لطفا از این پروژه به عنوان پایان نامه و یا پروژه تخصصی استفاده ننمایید .
فاقد لینک دانلود و فروش. این پروژه فقط جهت معرفی در سایت قرار گرفته است. [purchase_link id=”8994″ text=”اضافهکردن به سبدخرید” style=”button” color=”green”]